Choose your language

Loading...
Acasă > Vin > Vinării > Winery Fautor
Navigare

Fautor provine din latină și simbolizează ‚creator’, deoarece munca pe podgorii, dar și în vinărie constituie un proces permanent de creație. Dublu F – Familia Fautor – încadrate într-un scut, care de fapt a devenit și stema familiei, sugerează idea siguranței și încrederii consumatorului în calitatea produsului finit.

Vinăria a fost fondată în anul 1997, iar viziunea actuală a companiei a fost clar definită începând cu anul 2003 când a startat plantarea propriei viței-de-vie, actualmente ajungând la 350 ha.

Diversitatea de struguri numără atât soiuri internaționale (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Traminer, Rhein Riesling, Albariño, Pinot Grigio, Aligoté, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Tempranillo, Muscat Ottonel), cât și soiuri autohtone (Feteasca Regală, Feteasca Neagră, Rara Neagră).

Există patru factori care ne fac unici: terroir, soiuri indigene, tradițiile locale în vinificație și tehnologiile. Terroirul special al podgoriilor Fautor este creat de Codrii, Dealurile Tigheci și Terasele Prut, iar altitudinea lor este cea mai înaltă în sudul Moldovei. Implementarea tehnologiilor avansate europene, combinate cu tradițiile și rețetele locale, ne-au permis să creăm vinuri unice în lume.

Vinăria se axează pe producerea vinurilor de calitate Premium care obțin an de an distincții la nivel internațional, și se bucură de aprecierea consumatorilor din diverse țări.

De doi ani consecutivi, în a. 2017 și a. 2018, Fautor Winery este desemnată ”CEA MAI MEDALIATĂ COMPANIE VINICOLĂ DIN REPUBLICA MOLDOVA”, obținând cel mai mare număr de medalii la concursuri internaționale:

- 2017 - 51 medalii;

- 2018 - 116 medalii.

Vinurile de la Fautor Winery au fost înalt apreciate de către Robert Parker Wine Advocate în Statele Unite ale Americii: Fautor Fumé Blanc a obținut 90 puncte, iar cupajul celebru Negre – 88, în acest sens compania a reușit să deschidă o nouă pagină în istoria vinurilor din Republica Moldova.

Printre ultimele distincții în anul 2019, în cadrul Berliner Wine Trophy, Fautor a obținut titlul ”BEST PRODUCER STILL WINE MOLDOVA”, iar la Frankfurt International Wine Competition, AURORE Feteasca Regală a primit GRAND GOLD  și „BEST WINE IN COMPETITION – MOLDOVA”.


Toate comentariile

Fotografii frumoase ale utilizatorului

Afaceri recomandate